Tips

Bonuserbjudanden kommer förmodligen alltid att vara en stor del av spel och betting-världen, oavsett om det rör sig om just betting eller andra typer av spel som poker, bingo eller casino. Alla framgångsrika spelbolag har hela tiden en mängd olika bonusar som du som ny eller gammal spelare kan ta del av – frågan är bara vilka du bör utnyttja? Här är en lathund som förhoppningsvis kan ge dig möjligheten att själv avgöra om en bonus är bra eller inte:

1. Vad är det du får – egentligen?

Visst kan det låta bra med 50 ”gratis” kronor att spela bingo för, men om en bingobricka kostar 40 då? Eller 60? Bonusar måste alltid ställas mot vad du faktiskt och realistiskt kan få ut av dem. En rakebackbonus på 10 % kan låta som manna från himlen, men om just den pokersajten har 15 % högre rake än konkurrenterna så har du ändå förlorat. Jämför, och se det stora perspektivet.

2. Hur ser villkoren ut – egentligen?

Det tål att upprepas: läs villkoren! En del bonuserbjudanden har så snurriga villkor att knappt vi förstår oss på dem. Låter det för bra för att vara sant, så är det ofta det (men förstås inte alltid). Måste du göra något på tid så råder vi dig att se dig om efter annat, men det är naturligtvis bara du själv som kan veta hur snabbt du till exempel kan omsätta 2000 kronor 30 gånger.

3. Vem har bäst deal – egentligen?

Det är lätt att som nybörjare hitta ett bra bonuserbjudande och utan vidare bestämma sig för att nappa. Eftersom branschen är så pass stor så är dock sannolikheten extremt liten för att ditt första erbjudande också är det bästa. Se till att leta runt och jämföra, det finns otaliga sajter på nätet vars enda mål är att samla alla bonusar som erbjuds och ranka dem efter hur bra de är! Använd dig av en sådan om du inte själv orkar leta runt – vanligtvis finns det till och med sajter som listar olika typer av bonusar eller olika spelgenrer. Var också beredd att byta leverantör om du upptäcker att du skulle tjäna på det: som spelare så står man trots allt sig själv närmast.